• Paul Tieke

    Beeldend kunstenaar met een breed oeuvre: van portret tot stilleven, van aquarel tot acryl Neem contact op
  • Paul Tieke

    Beeldend kunstenaar met een breed oeuvre: van portret tot stilleven, van aquarel tot acryl Neem contact op
  • Paul Tieke

    Beeldend kunstenaar met een breed oeuvre: van portret tot stilleven, van aquarel tot acryl Neem contact op

Volg een schildercursus bij de Almelose Academie

Een schildercursus in Almelo volgt u natuurlijk bij de Almelose Academie, een initiatief van kunstenaar Paul Tieke. Hier worden u op elk niveau de techniek van het tekenen en schilderen bijgebracht en bovendien de ontdekking en ontwikkeling van uw eigen stijl. Of u nu net begint of al gevorderd bent. Er zijn verschillende groepen en u heeft tevens de keuze een workshop schilderen op maat te laten verzorgen. Schilderen is voor iedereen!

Geschiedenis van de academie

De Almelose Academie is reeds in 1981 opgezet door Paul Tieke. Naast zijn baan in het onderwijs begon hij met het geven van workshops schilderen met aquarel. Dat is per slot van rekening altijd een van zijn specialiteiten geweest – tot 2000 heeft hij met niets anders geëxposeerd. Wat ooit begon met een enkele groep cursisten is ondertussen uitgegroeid tot 4 verschillende groepen van in totaal meer dan 30 studenten.

Paul heeft een achtergrond als docent tekenen/kunstgeschiedenis, waardoor een schildercursus bij hem niet alleen creatief, maar ook zeer educatief is. In het atelier bevinden zich bovendien diverse leerzame materialen en een uitgebreide kunstbibliotheek met kunstboeken en kunstvakbladen aanwezig die intensief gebruikt worden voor studie en als naslagwerk. Hierdoor kan hij leerlingen tijdens de cursus schilderen alle nodige uitleg geven over stromingen, technieken en nog veel meer. Uiteraard heeft hij als kunstenaar ook persoonlijke ervaring en passie voor kunst. En dat zult u zeker merken tijdens de schilderles!

Over de schilderlessen

Bij de Almelose Academie kunnen beginnende en ervaren kunstschilders beide terecht. Voor de beginner is er de reguliere cursus, elke dinsdagavond en donderdagochtend. Op de dinsdagochtend is er daarnaast de cursus portrettekenen en -schilderen naar levend model. Voor de gevorderde amateur of afgestudeerde kunstenaar is er een Masterclass op donderdagavond, waar zij extra ondersteuning en verdieping in hun werk krijgen, zowel technisch als inhoudelijk. De grotere individuele begeleiding maakt dat deelnemers een persoonlijk oeuvre opbouwen, waarmee menig cursist regelmatig exposeert. Voor deelname aan deze groep geldt een selectie. Alle cursussen vinden plaats in het voorjaar of najaar, elk voor een periode van 15 weken.

Tijdens maar vooral na het cursusseizoen zijn workshops te volgen van 1, 2 of 3 dagen, naar model of buiten in de natuur. Hier (link?) vindt u informatie over het actuele programma. Daarnaast is het mogelijk een schilderworkshop op maat te laten verzorgen. Bijvoorbeeld als bedrijfsuitje: samen schilderen is namelijk een goede en leuke vorm van teambuilding. Neem voor meer informatie hierover contact op met Paul.

U kunt zich inschrijven voor een schildercursus of workshop door te bellen naar 085-8883115 of een bericht achter te laten via het online contactformulier. Paul vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Hopelijk tot snel in het atelier in Almelo!

Interesse in een schilderij?

Neem contact op met Paul Tieke voor meer informatie